От пресцентъра на Топлофикация София изпратиха до медиите отговор на разпространеното

...
От пресцентъра на Топлофикация София изпратиха до медиите отговор на разпространеното
Коментари Харесай

От Топлофикация София отговориха на КЕВР

От пресцентъра на " Топлофикация София " изпратиха до медиите отговор на публикуваното по-рано през днешния ден прессъобщение от КЕВР.

Публикуваме позицията на " Топлофикация София " без редакторска интервенция:

" В отговор на публикуваното по-рано през днешния ден известие от КЕВР бихме желали да подчертаем, че с направеното ценово заявление „ Топлофикация София “ ЕАД по никакъв метод не нарушава наредбите на Закона за енергетиката и то е направено при съблюдаване на всички нормативни документи, както и всички наши предишни ценови оферти.

В него ясно е посочено, че препоръчаната цена от 97,78 лв/МВтч включва в себе си промяна от надвзет доход по член 8, алинея 10 от Наредбата за контролиране цените на топлинната сила, в резултат на по-ниските цени на природния газ и на квотите за въглеродни излъчвания през изтичащия регулаторен интервал.

Считаме този метод за правилен и открит по отношение на потребителите на топлинна сила предвид на това, че отразява упованията за ценовите нива през идващия регулаторен интервал, поради динамичността на пазарите. 

Изразяваме противоречие с позицията на КЕВР, че този метод води до продължение на кръстосаното субсидиране сред създаваните топлинна и електрическа сила, защото в ценовото заявление, сдружението е заложило промяна от надвзет доход равнопоставено и при цената на електрическата сила.

Топлофикация София в никакъв случай и по никакъв метод не е инициирала използване на кръстосано субсидиране, а единствено следва наложения от регулатора модел през последните години.

В умозаключение държим да подчертаем, че в пълномощията на КЕВР, като регулатор е да утвърди или промени направеното ценово предложение, както и разпределението на надвзетия доход с оглед спазването на баланс сред ползите на всички страни в енергийната ни система, в това число и тези на потребителите ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР